Logo
  • Nieuws
  • 25 oktober 2013
  • Michelle Hollenberg

Drie trends voor automatisering in de zorg

Er heersen drie trends met betrekking tot de automatisering in zorginstellingen, aldus AFAS Software. Zo kiezen steeds meer zorginstellingen voor een volledige ERP-oplossing. Daarnaast wordt e-HRM steeds populairder en meer zorginstellingen zien in dat besparingen op secundaire processen direct meer geld opleveren voor extra handen aan het bed.

De drie trends zullen hieronder nader worden toegelicht.
 

Trend 1: Meer instellingen kiezen voor volledige ERP

Opvallend is dat steeds meer zorginstellingen kiezen voor een volledige ERP-oplossing. Zowel bestaande als nieuwe instellingen kiezen tegenwoordig voor de volledige ERP-oplossing inclusief CRM, Financieel, Projecten, Abonnementen, Workflow- en Documentmanagement. Instellingen concluderen steeds vaker dat geïntegreerd werken leidt tot efficiëntere administratieve processen, minder administratieve FTE’s en betrouwbare, overkoepelende en actuele managementinformatie.

Trend 2: Meer aandacht voor modern werkgeverschap

Daarnaast wordt e-HRM steeds populairder binnen de zorg. Reden hiervoor is dat steeds meer zorginstellingen inzetten op modern werkgeverschap, waarbij werkgevers actief inspelen op de veranderende eisen en wensen van een nieuwe generatie werknemers. Voorbeelden hiervan zijn het thuiswerken of toegang verschaffen tot bedrijfsgegevens via tablets en smartphones. Modern werkgeverschap begint bij het professionaliseren van de HR-dienstverlening door interne processen te automatiseren en zo medewerkers digitaal beter van dienst te kunnen zijn.

Trend 3: Bewustwording besparingen op secundaire processen loont

Steeds meer zorginstellingen worden zich ervan bewust dat kostenbesparingen in het secundaire proces direct geld opleveren om bijvoorbeeld meer handen aan het bed te krijgen. Zorginstellingen moeten allemaal bezuinigen, maar liever niet op het primaire proces. De administratie wordt binnen veel instellingen als een noodzakelijk kwaad gezien. Instellingen concluderen steeds vaker dat op die afdelingen kosten bespaard kunnen worden. Het automatiseren van administratieve processen wordt in toenemende mate gezien als een eenvoudige manier om te bezuinigen.

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.