Logo
  • Nieuws
  • 3 augustus 2015
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Workplace Insight

’s Werelds gezondste kantoor staat in Melbourne

Steeds meer bedrijven zijn met de mentale en fysieke gezondheid van werknemers bezig. Zo ook Medibank, een van de grootste zorgverzekeraars in Australië. Dit bedrijf is verhuisd naar een nieuw hoofdkantoor dat naar eigen zeggen alle gezondheidsprincipes bevat die de verzekeraar zelf predikt. Zo heeft het diverse outdoor sportfaciliteiten, een moestuin en andere groene (werk)plekken.

Beeld ’s Werelds gezondste kantoor staat in Melbourne

Het interieur bestaat uit de nieuwste designinzichten op het gebied van welbevinden en gezondheid. Het bevat werkplekken voor diverse soorten werkzaamheden en het stimuleert werknemers om van hun plek te komen.  Werknemers kunnen kiezen in welke van de 26 verschillende zones ze willen werken. Medibank heeft naar eigen zeggen hiermee ’s werelds gezondste werkplek gecreëerd.

Daglicht

Er zijn plekken om samen te werken, om je juist terug te trekken, om staand te vergaderen, om bewegend te werken. Het lichtsysteem is zo ingericht dat het daglichtpatronen volgt.
De toegang tot het gebouw en de verdiepingen onderling is ook op die manier ontworpen dat het uitnodigt tot bewegen. Vanaf de hoofdingang ga je via een spiraalvormige helling naar een fietsenwinkel. En de meest makkelijke manier om op de verdiepingen te komen is gebruik te maken van de trap.

Inheemse planten

In het gebouw bevinden zich 2300 planten en 520 in modulaire plantenpotten aan de gevel. Tevens bevat de gevel twee 25-meter hoge groene muren met inheemse planten die ongeveer een tiende van het oppervlak van het gebouw beslaan.

Ziekteverzuim gedaald

Uit onderzoeken die zijn gedaan voldoet het gebouw aan de ambities. Vier maanden nadat de werknemers er hun intrek hebben genomen zegt 79 procent dat ze meer samenwerken, 70 procent zegt zich gezonder te voelen, 66 procent zegt productiever te zijn en het verzuim in het call centre is met 5 procent gedaald.

Voor meer foto's van het gebouw zie workplaceinsight.net

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.