Logo
  • Nieuws
  • 28 mei 2015
  • Bron: ministerie van SZW

Minister Asscher trapt campagne af tegen pesten op de werkvloer

Minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid start op maandag 1 juni een landelijke campagne tegen pesten op het werk. Hij bezoekt die middag het Amphia ziekenhuis in Breda, dat een gedragscode heeft ontwikkeld om onder meer pesten op de werkvloer tegen te gaan.

Beeld Minister Asscher trapt campagne af tegen pesten op de werkvloer

Honderdduizenden mensen worden dagelijks gepest op hun werk. Kleine pesterijen kunnen voor een collega grote gevolgen hebben. Zeven miljoen collega’s hebben elke dag de kans om pesten op de werkvloer te stoppen. Dat is het idee achter de campagne van minister Asscher die op 1 juni start.

Werknemers en werkgevers kunnen vanaf die dag op www.herkenpesten.nl  terecht voor informatie over het herkennen en stoppen van pesterijen door collega’s. Ook worden via radiocommercials werkgevers en werknemers opgeroepen om werk te maken van de aanpak van pesten.

Bezoek aan het Amphia Ziekenhuis

De minister bezoekt maandag het Amphia Ziekenhuis met vestigingen in Breda, Oosterhout en Etten-Leur. Dit ziekenhuis start deze maand een interne bewustwordingscampagne en lanceert een gedragscode waarin onder meer omgaan met elkaar, en dus ook het voorkomen van pesterijen, speciale aandacht krijgt. Doel is om de bewustwording van werknemers te vergroten en de dialoog te stimuleren.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.