Logo
  • Nieuws
  • 9 maart 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: ROA

Het Nieuwe Werken zorgt voor meer betrokkenheid werknemers

Het Nieuwe Werken is goed voor de betrokkenheid van werknemers. Zo blijkt uit onderzoek van het Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt (ROA) onder 656 Nederlandse werknemers.

Werknemers voelen zich vooral meer betrokken dankzij drie aspecten die bij het nieuwe werken horen: het eigen werk managen, onbeperkte toegang en gebruik van kennis en vrij toegankelijke, open werkplekken. De laatste twee aspecten pakken vooral positief uit dankzij de mogelijkheden voor sociale interactie en nieuw leiderschap die ze bieden.

Eigen werk managen

Betrokken werknemers kijkenpositief aan tegen hun werk, zijn toegewijder en ervaren een groter welbevinden dan hun minder betrokken collega’s. "Het eigen werk managen is dan ook het enige facet dat een directe invloed heeft op betrokkenheid van werknemers. Hieruit blijkt dat medewerkers van meer autonomie voorzien, een zeer effectieve manier is om ze meer betrokken te maken", aldus het ROA.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.