Logo
  • Nieuws
  • 26 mei 2015
  • Bron: Nu.nl

Groen dak niet alleen goed voor milieu

Een groen dak is niet alleen beter voor het milieu, ook je concentratie gaat er flink op vooruit. Door er slechts 40 seconden naar te kijken zo blijkt volgens Nu.nl uit onderzoek van de University of Melbourne.

Beeld Groen dak niet alleen goed voor milieu

Een testgroep van 150 studenten kregen via een beeldscherm getallen te zien. Zodra ze een cijfer zagen moesten ze op een knop drukken. Behalve bij het cijfer 3.
Tijdens de pauze van 40 seconden keek de helft van de groep naar een afbeelding van een begroeid dak, de anderen kregen een afbeelding van een kaal, betonnen dak voorgeschoteld.
Na afloop bleek dat de groep die tijdens de pauze het groene dak hadden bekeken, na de pauze beter scoorden dan de groep die het betonnen dak hadden gezien.

Ook behulpzamer en creatiever?

Onderzoeker Kate Lee: "Het is heel belangrijk om micro-pauzes te houden. Velen doen dat van nature al als ze gestresst of mentaal vermoeid zijn. Er is een reden waarom je uit het raam kijkt op zoek naar groen, het kan je helpen om je te concentreren op je werk en gedurende de werkdag goed te blijven presteren.”
De concentratie lijkt dus door groen te verbeteren. De onderzoekers willen nu ook gaan testen of mensen van groen behulpzamer en creatiever worden.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.