Logo
  • Nieuws
  • 10 maart 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Rijksoverheid.nl

Extra banen in Nederland dankzij buitenlandse investeringen

Met steun van de rijksoverheid investeerden buitenlandse ondernemers vorig jaar een recordbedrag van 3,2 miljard euro in de Nederlandse economie. In totaal zijn er 187 nieuwe projecten gerealiseerd waaronder hoofdkantoren, productiefaciliteiten en datacentra. Deze investeringen leverden 6304 extra banen op. Dit blijkt uit de jaarcijfers van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA).

“Investeerders zien terecht volop mogelijkheden om in Nederland te investeren. Onze goed opgeleide beroepsbevolking, digitale infrastructuur van wereldklasse, en de aantrekkende economie werken als een magneet op investeerders. De rest van de wereld zit echter niet stil. Het is zaak om komende jaren de lat hoog te blijven leggen, zodat ons land aantrekkelijk blijft voor nieuwe bedrijvigheid, aldus Minister Henk Kamp van Economische Zaken (EZ).

De Verenigde Staten (VS) blijft het land waar de meeste investeringen vandaan komen. Amerikaanse investeerders zijn goed voor 65 projecten en ruim 2.300 banen.

Google, Expedia en Netflix leveren meeste banen op

De NFIA wist door gerichte acquisitie in 2014 aansprekende bedrijven naar Nederland te trekken. Zo heeft boekingssite Expedia het servicecenter in Amsterdam uitgebreid met 120 extra banen. Ook vestigde Netflix zijn nieuwe Europese hoofdkantoor in ons land. Daarnaast bouwt Google voor 600 miljoen euro een nieuw datacentrum in de Groningse Eemshaven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.