Logo
  • Nieuws
  • 2 april 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: Nen.nl

Duurzame inzetbaarheid nog steeds onduidelijk begrip

Het begrip duurzame inzetbaarheid is al lang en breed onderkend in Nederland maar toch weten veel bedrijven niet hoe zij ermee moeten omgaan. Zo blijkt uit onderzoek van het Platform Duurzame Inzetbaarheid.

Bij veel organisaties is de wil om iets te doen met duurzame inzetbaarheid wel aanwezig, maar door een gebrek aan gevoel van urgentie is het beleid veelal ad hoc en weinig integraal. Slechts één op de tien organisaties is er actief mee bezig. Om duurzame inzetbaarheid handen en voeten te geven richten organisaties zich vaak op het gezondheidsaspect.

Gezondheid is echter slechts een deel van het verhaal. Door vergrijzing, ontgroening en mondiale concurrentiedruk staan steeds meer organisaties te springen om nieuwe mensen met goede opleiding en ervaring. Het strategische aspect van duurzame inzetbaarheid is dan ook veel meer te vinden in thema’s als langer en anders werken en juist met die aspecten weten organisaties zich slecht raad. De HRM-normcommissie van NEN zet zich in om organisaties van tools te voorzien, waarmee zij een integrale visie op duurzame inzetbaarheid kunnen ontwikkelen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.