Logo
  • Nieuws
  • 27 februari 2015
  • Hilal Dilmac
  • Bron: POraad.nl

Cao- afspraken onderwijs rondom duurzame inzetbaarheid

De cao-afspraken in het onderwijs rondom duurzame inzetbaarheid biedt medewerkers van 57 jaar en ouder de mogelijkheid om verlof te sparen. In de Regeling jaarverslag onderwijs is aangegeven dat voor deze gespaarde uren ouderenverlof een voorziening op de balans moet worden ingericht.

De basis voor het vaststellen van de hoogte van deze voorziening is het aantal uur die medewerkers van 57 jaar en ouder op basis van een plan hebben gespaard. Doordat de voorziening wordt aangemerkt als vreemd vermogen, heeft één en ander invloed op de solvabiliteitsratio van een schoolbestuur.

Voor het tot en met 30 september 2014 gespaard BAPO-verlof (Bevordering Arbeidsparticipatie Ouderen), kan overigens géén voorziening worden opgebouwd. Deze kosten moeten, net als vorige jaren, als periodekosten worden verwerkt in de staat van baten en lasten.

In onderstaand bestand vindt u een nadere toelichting over de verwerking van de cao afspraken rondom duurzame inzetbaarheid.

Bestand voorziening_duurzame_inzetbaarheid.docx

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.