Logo
  • Nieuws
  • 17 juli 2015
  • Lianne Bouman

20 miljoen extra voor duurzame inzetbaarheid

De verhoging van de AOW-leeftijd en de snelle veranderingen op de arbeidsmarkt zijn belangrijke reden om werk te maken van duurzame inzetbaarheid. Het kabinet stelt daarom ruim 20 miljoen euro extra beschikbaar voor duurzame inzetbaarheid om mensen langer en productief aan het werk te houden.

Beeld 20 miljoen extra voor duurzame inzetbaarheid

Het geld is vrijgemaakt uit het Europees Sociaal Fonds. Dat schrijft minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan de Tweede Kamer.

Duurzaam inzetten

Duurzaam mensen inzetten kan bijvoorbeeld door mensen te helpen gezond te blijven of tijdig te laten omscholen. Zo kunnen werknemers tijdig nieuwe kennis en vaardigheden aanleren om te voorkomen dat ze uitvallen. Uit TNO-cijfers 2014 op basis van de Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden (NEA) blijkt dat werknemers die aangeven dat zij nieuwe kennis en vaardigheden missen, meer verzuimen en relatief vaak burn-out klachten hebben.

Subsidie aanvragen

Bedrijven en instellingen kunnen een aanvraag voor de subsidie indienen bij het Agentschap SZW. Een aanvrager kan maximaal 10.000 euro krijgen, op voorwaarde dat hij zelf de helft van het subsidiebedrag bijlegt.

Bedrijven hebben in het najaar van 2014 ook een aanvraag kunnen indienen voor Europees Geld. Er was toen ook ruim 20 miljoen euro te verdelen. Tweeduizend bedrijven hebben daaraan meegedaan.

Let op

Bedrijven kunnen van 19 oktober tot en met 13 november 2015 een aanvraag indienen. Op is op. Meer informatie

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.