Logo
  • Nieuws
  • 1 december 2010
  • Dagmar Hendriks

Manager: ‘Wil iemand nog koffie?’

Steeds meer managers vervullen ondersteunende kantoortaken. Bijvullen van de printer, de telefoon beantwoorden en koffie en thee zetten voor collega’s horen nu ook bij het takenpakket van de manager.

Beeld Manager: ‘Wil iemand nog koffie?’

Dit blijkt uit onderzoek uitgevoerd door Lexmark, onder 514 managers. De managers geven aan dat er minder personeel is om de dagelijkse taken uit te voeren (37 procent). Meer dan een kwart vindt dat het overnemen van ondersteunende taken voortvloeit uit de nood om kosten te reduceren.

 

Anderen geven aan dat zij helpen vanuit een werknemersmoraal. Ondanks dat deze taken relatief simpel zijn, gaf een ruime meerderheid van de respondenten (84 procent) aan zich niet minder gewaardeerd te voelen wanneer ze dergelijke taken op zich moeten nemen.

Automatiseren ondersteunende taken

Een andere belangrijke manier om kostenbesparingen te realiseren, vooral in moeilijke tijden, is door er voor te zorgen dat simpele taken worden geautomatiseerd, waardoor kostbare tijd en middelen worden vrijgemaakt voor alle personeelsleden, zodat zij zich kunnen focussen op hun belangrijkste voorwaarden.

Producttips

Ook interessant

Voorspelt Learning Agility teamsucces?
Succesvolle teams zijn belangrijk voor organisaties

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.