Logo
  • Nieuws
  • 3 juli 2015
  • Bron: FNV Handel

V&D: geen loonsverlaging, wel inleveren vakantiedag en reorganisatie

De lonen van V&D-medewerkers worden niet verlaagd. Er zijn afspraken gemaakt over nieuwe cao’s en een volgens FNV Handel fatsoenlijk sociaal plan. De vakbond is tevreden over dit resultaat, dat in de loop van juli ter stemming wordt voorgelegd aan de vakbondsleden. Over de gemaakte afspraken is onderstaande gezamenlijke verklaring opgesteld.

Beeld V&D: geen loonsverlaging, wel inleveren vakantiedag en reorganisatie

V&D, FNV Handel en CNV Dienstenbond hebben in mediation op 2 juli een akkoord bereikt. Afgesproken is dat de eerder door V&D aangekondigde eenzijdige loonsverlaging niet doorgaat.

Reorganisatie

Als gevolg daarvan heeft V&D medegedeeld dat een reorganisatie noodzakelijk is om te komen tot een structurele verlaging van de loonkosten. De voorgenomen reorganisatie betreft circa 400 arbeidsplaatsen in de hele organisatie en zal voor het einde van de zomer worden voorgelegd aan de ondernemingsraad. Partijen hebben overeenstemming bereikt over een sociaal plan om de gevolgen van de reorganisatie op te vangen.

Cao’s

Ook is overeenstemming bereikt over het vastleggen van de arbeidsvoorwaarden van alle medewerkers van V&D in een cao. Afgesproken is dat medewerkers, als bijdrage aan het herstel van V&D, eenmalig één vakantiedag inleveren. Daarnaast wordt de seniorenregeling naar de toekomst toe versoberd, waarbij bestaande seniorenuren worden gerespecteerd.

Akkoord ter goedkeuring leden

De vakorganisaties leggen het bereikte akkoord nu ter goedkeuring voor aan hun leden. De zitting van 8 juli van het gerechtshof in de lopende procedure gaat niet door en de procedure wordt beëindigd zodra het akkoord definitief is. Partijen beogen met de gemaakte afspraken een wezenlijke bijdrage te leveren aan het herstel van V&D. Medewerkers worden in de loop van volgende week door partijen geïnformeerd over de uitwerking van de afspraken aldus FNV Handel.

 

 

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.