Logo
  • Nieuws
  • 16 april 2015
  • Bron: ALD Automotive

Nieuwe leaseformule: zelf type vervoersmiddel en contractduur kiezen

Een online omgeving met een persoonlijk leaseaanbod en de mogelijkheid zelf te kiezen voor het type vervoersmiddel (nieuwe auto, gebruikte auto, elektrische fiets of OV) en flexibiliteit in contractduur (dag, maand of langer).

Beeld Nieuwe leaseformule: zelf type vervoersmiddel en contractduur kiezen

Het kan met het leaseconcept ALD Choice dat ALD Automotive en Conclusion hebben gelanceerd. Medewerkers krijgen toegang tot een online portal die voortdurend wordt ververst met de nieuwe modellen auto’s en jong gebruikte auto’s met een gunstige bijtelling aldus Jeroen Kruisweg, commercieel directeur van ALD Automotive.
“Er worden vooral auto’s aangeboden die gewild zijn, maar ook economisch verstandig zijn om uit te kiezen. Wordt het voor meerdere klanten gedaan, dan bundel je de inkoopkracht voor deze modellen. Hierdoor wordt de onderhandelingspositie sterker richting automerken en kunnen aantrekkelijker prijsafspraken maken. Op die manier biedt het concept werkgevers een lagere TCO, terwijl de werknemers meer keuze hebben, zowel in looptijd als merk/model.”
Voor bedrijven houdt het gebruik van de portal tijdbesparing in het wagenparkbeheer in. Iindividuele offertes hoeven niet langer gemaakt en gevalideerd te worden, de portal handelt de aanvraag geautomatiseerd af.”

Betalen per medewerker

Een andere noviteit is volgens Kruisweg dat er niet meer betaald wordt per auto, maar een vast bedrag per medewerker per maand. “Voor werkgevers betekent dit grotere flexibiliteit waarmee de kosten voor het wagenpark eenvoudig te begroten zijn. De kosten voor meer/minder-kilometers komen hiermee te vervallen en er is een landelijke haal- en breng service zodat de optie van vervangend vervoer komt te vervallen. “

Naast het inkoopvoordeel hebben bedrijven ook het voordeel dat de operationele kosten gemiddeld met 10 procent dalen aldus de initiatiefnemers. Bovendien komt het risico van het beheer van het wagenpark voor kilometerafrekeningen en andere incidentele kosten te liggen bij ALD Automotive in plaats van bij het bedrijf.

Kruisweg verwacht in 2016 tot een vloot te komen van 5.000 voertuigen. Dit is inclusief de bijna 1.000 voertuigen van launching partner Conclusion.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.