Logo
  • Nieuws
  • 27 november 2013
  • Michelle Hollenberg

Nederlandse werknemer beschikt over beste arbeidsvoorwaarden

Nederlandse werknemers beschikken over de beste secundaire arbeidsvoorwaarden van Europa. Nederlandse bedrijven bieden veelzijdige secundaire arbeidsvoorwaarden, uitgebreide welzijnsprogramma’s en zorgen voor netwerkmogelijkheden. Wat betreft kinderopvang loopt Nederland juist achter op de rest van Europa, zo meldt Top Employers Institute.

Uit het onderzoek – onder meer dan 500 bedrijven in Europa – blijkt dat Nederlandse werknemers gebruik kunnen maken van een breed scala aan secundaire arbeidsvoorwaarden.

Voordelen voor werkgevers

Werkgevers vergoeden in ruim negentig procent van de gevallen de reiskosten en bieden een ziektekostenverkering aan. Dit is in Europa respectievelijk 30 en 10 procent lager. Daarnaast krijgen Nederlanders vaker studieverlof en financiële studiebegeleiding dan andere Europese landen. Ook krijgt bijna de helft van de Nederlanders tijd en gelegenheid om onder werktijd religieuze en spirituele activiteiten te ontplooien. Dit is bijna nergens anders in Europa mogelijk.

Aernoudt van der Wilk, senior Accountmanager bij Top Employers Institute: ‘‘Dat Nederlandse werkgevers hun medewerkers op verschillende vlakken echt tegemoetkomen is een slimme zet. Goed werkgeverschap zorgt uiteindelijk voor tevreden medewerkers, en dat komt uiteindelijk het bedrijfsresultaat ten goede.’’

Sociale bevordering

Nederland loopt ook voor op sociaal gebied. Maar liefst 90 procent van de Nederlandse bedrijven beschikt over een personeelsvereniging en bijna de helft heeft een alumniclub.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.