Logo
  • Nieuws
  • 6 mei 2010
  • Manon Schuttrups

Helft Amsterdammers loopt of fietst naar het werk

48 Procent van de Amsterdammers gaat lopend of fietsend naar het werk. Dat is het hoogste percentage van 75 onderzochte Europese steden.

Beeld Helft Amsterdammers loopt of fietst naar het werk

Dat blijkt uit een onderzoek naar de beleving van de levenskwaliteit door inwoners van grote steden, dat de Europese Commissie in Brussel presenteerde.

 

Nederlanders optimistisch

Uit het onderzoek blijkt onder andere dat Rotterdammers zich in vergelijking met de inwoners van andere grote steden relatief weinig storen aan lawaai. Van de Rotterdammers ziet 51 procent lawaai als een groot probleem. In de Griekse hoofdstad Athene is dat 95 procent.

Nederlandse stedelingen blijken optimistisch over het vinden van een baan: Amsterdammers en Rotterdammers staan op de eerste en tweede plek. En ook Groningers zijn hier optimistisch over. De stad staat op de zesde plaats.

 

Het onderzoek werd tussen oktober en november 2009 uitgevoerd. In elke stad werden vijfhonderd willekeurig geselecteerde inwoners ondervraagd.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.