Logo
  • Nieuws
  • 11 februari 2011
  • Lianne Bouman

Einde aan regeling Voortzetting pensioenverzekering

Tot en met  2010 konden werknemers, die werkloos werden, een beroep doen op de FVP-regeling. De regeling, sinds 1989 uitgevoerd door de Stichting Financiering Voortzetting Pensioenverzekering (FVP), bood werknemers, die op het moment dat de werkloosheid ontstond ten minste 40 jaar waren, de mogelijkheid de pensioenopbouw van het ouderdomspensioen tijdelijk kosteloos voort te zetten.

Beeld Einde aan regeling Voortzetting pensioenverzekering

Het FVP nam de pensioenopbouw over gedurende de tijd dat de werkloze recht had op een loongerelateerde WW-uitkering. Er gold een eenmalige wachtperiode van een half jaar

 

Met ingang van 1 januari 2011 is de regeling geheel beëindigd, omdat het vermogen van de Stichting bijna is uitgeput. Werknemers, die in de WW komen na 1 januari 2011 kunnen geen beroep meer op de regeling doen.

 

Beperkte regeling in 20110

Vanaf 2010 was de bijdrage uit de regeling al beperkt. Werknemers, die in 2010 werkloos werden, kregen een bijdrage van circa 50 procent van de totale pensioenpremie. Zij moeten er rekening mee houden dat deze bijdrage op voorlopige basis is vastgesteld. De definitieve vaststelling zal nog een paar jaar op zich laten wachten, als het fonds definitief wordt gesloten. De toegezegde bijdrage 2010 kan dus nog wijzigen.

 

Tip

De Stichting FVP heeft de intentie om het recht op FVP-bijdrage van werknemers, die voor 1 januari 2011 WW-gerechtigd waren, zoveel mogelijk ongemoeid te laten. Omdat de FVP-bijdrage een voorwaardelijk karakter heeft, kan het FVP-bestuur voor deze groep werknemers echter geen harde garanties afgeven.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.