Logo
  • Nieuws
  • 26 maart 2015
  • Lianne Bouman

Deadline fiscale aftopping pensioen 31 maart 2015

Voorkom dat achtergebleven partners van werknemers met een salaris van meer dan 100.000 euro bij u het niet afgedekte partnerpensioen komen claimen. Hebt u uw pensioenregeling bij een verzekeraar of premiepensioeninstelling ondergebracht, regel dan uiterlijk op 31 maart 2015 de fiscale aftopping van het Witteveenkader in de arbeidsvoorwaarden.

Beeld Deadline fiscale aftopping pensioen 31 maart 2015

Op 25 november 2014 heeft de Eerste Kamer de Wet maximering pensioengevend loon aangenomen. Werknemers die meer dan 100.000 euro verdienen kunnen per 1 januari 2015 over het meerdere niet langer een fiscaal aantrekkelijk pensioen opbouwen. De voorlopige dekking die de meeste verzekeraars over het meerdere verlenen, eindigt op 1 april 2015.

Eerdere pensioenopbouw

Pensioenopbouw tot en met 31 december 2014 wordt niet geraakt door de aanpassing. Deze eerdere pensioenopbouw blijft behouden. Het pensioendeel dat tot en met 31 december 2014 is opgebouwd over een pensioengevend loon boven de 100.000 euro wordt niet getroffen door de per 1 januari 2015 geldende aftopping.

Instemming werknemers

U dient de fiscale aftopping in de arbeidsvoorwaarden opnemen. Bij verzekerde regelingen is uitgangspunt dat de u met alle werknemers overleg voert en hun individuele instemming verkrijgt met de per 1 januari 2015 ingevoerde nieuwe
pensioenregeling. Indien er een OR is, moet deze bij het wijzigingstraject betrokken worden en instemming geven (artikel 27, lid 1 sub a WOR).

Partnerpensioen

Werkgevers zijn na 1 april dit jaar de klos, als zij hebben nagelaten de instemming te krijgen voor de fiscale aftopping in de arbeidsvoorwaarden van een werknemer die op of na die datum komt te overlijden. De achtergebleven partner van die werknemer kan namelijk bij de onderneming het niet afgedekte partnerpensioen opeisen.

Pensioenmaximering- en opbouw

Rapport Pensioen

De belangrijkste aspecten van pensioen

Dit rapport gaat primair over de basics, de belangrijkste aspecten van pensioen. Allereerst komt het driepijlersysteem aan de orde: AOW (staatspensioen), werkgeverspensioen en aanvullend pensioen. Vervolgens komen de verschillende uitkeringsvormen aan de orde, zoals ouderdomspensioen, partnerpensioen, wezenpensioen en arbeidsongeschiktheidspensioen. Hoofdstuk 3 bespreekt de verschillende vormen van pensioenopbouw: eindloon, middelloon of beschikbare premies. Meer informatie en downloaden

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.