Logo
  • Nieuws
  • 4 februari 2014
  • Antoine Hoop

Cao-lonen in 2014 met 1,5% omhoog

De cao-lonen gaan in 2014 met ongeveer 1,5 procent omhoog. Die verwachting spreekt werkgeversvereniging AWVN uit in zijn maandelijkse bericht over het verloop van de cao-onderhandelingen.

Volgens gegevens van AWVN zijn op dit ogenblik voor het jaar 2014 al cao-afspraken gemaakt voor ruim een miljoen werknemers. Deze cao’s kennen een gemiddelde loonstijging van 1,2 procent op jaarbasis. Gegeven de iets oplopende trend in het cao-overleg komt AWVN uit op een voorspelling van 1,5 procent voor het gehele jaar.

AWVN wijst er in zijn toelichting op dat de FNV-eis van 3 procent ‘onrealistisch’ is. ‘Werkgevers begrijpen dat werknemers, na enkele jaren van koopkrachtverlies, meer hechten aan een hogere contractloonstijging. Maar het kan niet zo zijn dat de rekening van de recessie en het door de overheid veroorzaakte koopkrachtverlies eenzijdig bij werkgevers wordt neergelegd.

OR Training voor HR: Omgaan met medezeggenschap

De training OR voor HR gaat in op de veranderingen bij medezeggenschap. Hoe gaat HR om met adviesrecht or en instemmingsrecht or? Bij wet is geregeld dat werknemers zich met het beleid van de onderneming mogen bemoeien. Veel vragen over de werkwijze, betrokkenheid, instelling en kosten zorgen vaak onnodig tot wrijving met de ondernemingsraad. De positie van HR is in dit proces veranderd. Meer info>

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.