Logo
  • Nieuws
  • 17 augustus 2015
  • Bron: SPS

9 op de 10 werknemers ervaren IT-problemen op kantoor

91 procent van de Nederlandse werknemers heeft last van IT-problemen op kantoor. Dit blijkt uit onderzoek van SPS, specialist in IT-beheer en ontwikkelaar van IT-beheersoftware Gensys, onder ruim 1.000 medewerkers uit verschillende branches.

Beeld 9 op de 10 werknemers ervaren IT-problemen op kantoor

1 op de 5 respondenten (19 procent) ziet een trage reactietijd van software als grootste ergernis. 45 procent van hen besteedt meer dan een half uur per week aan problemen met de IT-voorziening. Bij 25 procent van de respondenten is dit zelfs meer dan een uur per week.

Naast de trage reactietijd van software, stoort menig werknemer (14 procent) zich aan de snelheid van het internet op kantoor, dit is de nummer twee in de top 5 IT-ergernissen. Internetstoringen staan op nummer drie met 13 procent. Ook ervaart 12 procent hinder door de verouderde apparatuur waarmee zij werken. Slechts 1 op de 10 respondenten (9 procent) zegt helemaal geen last te hebben van IT-ergernissen op kantoor.

Zorgwekkend

Linda Verweij, COO van SPS, licht de resultaten toe: “Het is zorgwekkend om te horen dat werkend Nederland zoveel last heeft van IT-problemen op kantoor. Dat zou vandaag de dag niet meer voor mogen komen. Op nummer 1 staat de reactietijd van software, terwijl dit tegenwoordig eenvoudig in kaart te brengen is. Het is niet meer nodig om zelf een diagnose te stellen op basis van wat de eindgebruiker vertelt. IT-professionals kunnen er met online tooling voor zorgen dat zij real-time inzicht hebben in de performanceproblemen die eindgebruikers ervaren en de achterliggende oorzaak hiervan. Door echt te weten wat de eindgebruiker ervaart, wordt de eindgebruikerstevredenheid verhoogd en performanceproblemen voorkomen. Hierdoor krijgt de IT-afdeling meer lucht en heeft de organisatie tevreden medewerkers die bovendien efficiënt kunnen werken.”

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.