Logo
  • Nieuws
  • 17 september 2010
  • Mariel Hovemann

Werkgever wil ontslagen personeel weer terug

Werknemers die tijdens de crisis zijn ontslagen worden nu weer gevraagd om terug te komen bij hun vroegere werkgever. Nu het weer beter gaat met bedrijven is er weer vraag naar nieuw personeel. Werkgevers hebben het liefst hun oude medewerkers terug omdat zij het bedrijf goed kennen en ervaring hebben opgebouwd.

Beeld Werkgever wil ontslagen personeel weer terug

Zo hebben veel flexwerkers die in het verleden ontslagen zijn bij truckbouwer Scania een brief mee gekregen zo weet dagblad De Pers te melden. In zo’n brief konden ze aangeven of ze terug wilden komen als het weer beter gaat met het bedrijf. Veel werknemers wilden dat omdat ze op deze manier misschien later weer werk hebben.

Flexibele schil

Vooral werknemers met een flexibel contract worden teruggevraagd. Deze groep mensen loopt ook het meeste kans om ontslagen te worden als het wat minder gaat in het bedrijf. Zo heeft Philips een ‘flexibele schil’ van 20 procent.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.