Logo
  • Nieuws
  • 30 april 2015
  • Mariel Hovemann
  • Bron: Rabobank

Steeds meer startende ondernemers

Er zijn maar liefst 265.000 Nederlanders die met het serieuze plan rondlopen om voor zichzelf te beginnen. Dat blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau GfK in opdracht van de Rabobank.

Beeld Steeds meer startende ondernemers

Van die startende ondernemers heeft een kwart de wens om eigen baas te zijn, 37 procent volgt het eigen hart, en 30 procent wil voor zichzelf beginnen omdat ze geen baan kunnen vinden.

Nieuwe financieringsvormen

Verder komt uit het onderzoek dat de mensen die nog willen starten met een bedrijf, beduidend meer gericht zijn op nieuwe financieringsvormen dan ondernemers die al gestart zijn. Volgens Paul Dirken, directeur Bedrijven bij de Rabobank lijkt de nieuwe generatie ondernemers zich ervan bewust dat er meer is dan alleen bancair krediet. De ondernemer van de toekomst moet voor zijn financiering naast bancair krediet meer en meer ook alternatieve en aanvullende financieringsbronnen aanboren, zoals crowdfunding, Qredits, private investeerders, MKB Borgstellingskrediet en kredietunies.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.