Logo
  • Nieuws
  • 8 april 2013
  • Peter van den Hout

4 manieren om personeel flexibel in te zetten

Flexibele inzet van personeel is een van de agendapunten van het sociaal overleg tussen kabinet en vertegenwoordigers van werkgevers en werknemers. De vakbonden vinden dat flex wat vaster moet worden; werkgevers gaan voor het omgekeerde. Welke manieren zijn er om flexibel met personeel om te gaan?

Beeld 4 manieren om personeel flexibel in te zetten

1. Flexibele contracten

Een nulurencontract, min/maxcontract, inleencontract. U kunt diverse contractvormen inzetten om medewerkers flexibel te binden. Wat zijn precies de voorwaarden en wanneer kiest u voor welke contractvorm? In het rapport Flexibele arbeidsrelaties leest u de risico's, voor- en nadelen van verschillende flexibele contracten. Download hier het rapport!

2. Payrolling

Payrolling heeft de laatste jaren een grote vlucht genomen en is niet meer weg te denken uit de huidige markt van flexibele arbeid. Voor veel werkgevers is het echter nog steeds onbekend terrein, terwijl het onmiskenbaar grote voordelen heeft - zowel arbeidsrechtelijk als financieel. Hoe organiseert u payrolling in uw eigen organisatie? Welke juridische aspecten spelen een rol bij uw keuzes? En wat levert het op, zowel financieel en qua efficiency? Meer informatie over de kracht van payrolling vindt u in dit rapport!

3. Flexibele schil

Tegenwoordig is de projectorganisatie steeds vaker de norm en gaan bedrijven in toenemende mate in zee met zzp'ers. Dit kan met name een aantrekkelijke optie zijn als u (tijdelijk) behoefte heeft aan de inhuur van bepaalde specialismen. Wat betekent dit voor HR? Het administratieve, ‘harde’, deel wordt ingewikkelder, want er zijn vaak zeer verschillende soorten contracten met freelancers die gemanaged moeten worden. Tijdens de Masterclass Flexibele Arbeidsrelaties in de zorg leert u meer over de flexibele schil binnen deze branche, waarin de toenemende en veranderende zorgvraag een belangrijke rol spelen. Vind hier meer informatie over deze praktische Masterclass!

4. Flexibele organisatievormen

Je kunt natuurlijk ook de hele organisatie flexibiliseren. In een organisatie waar professionals vanuit vertrouwen werken en de ruimte krijgen is er geen plaats voor ‘bazen’. Kan dit wel? In het seminar Flexibel werken en organiseren krijgt u praktische handvatten om flexibiliteit in uw eigen organisatie te kunnen toepassen.

Producttips

Volg HR Praktijk

Word gratis lid en ontvang op dinsdag en donderdag het laatste HR-nieuws in uw mailbox! Én als lid krijgt u ook toegang tot exclusieve online artikelen.