HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

5 miljoen voor fittere medewerkers

Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken stelt vijf miljoen euro beschikbaar voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers.

Hoe word en blijf ik HR-leider?

De rol van HR wordt steeds belangrijker, maar dat belang moet wel verzilverd worden.
1
2

Actueel

 • Nieuws

  HR is de verbindingsofficier tussen werkloze jongeren en werkgevers

  Donderdag 18 september ging de WerkWeek Aanpak Jeugdwerkloosheid opgezet door SterkTeam van start. Ambassadeur Mirjam Sterk pakte de aftrap groots aan. Veel bedrijven tekenden het Jongerenakkoord, waaronder Nestlé. “Inspireren en verbinden van alle partijen die wat kunnen doen”, aldus Heleen Hoffmans, talent en performance manager Benelux bij Nestlé.

  22 september 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
 • Achtergrond

  Frans Kools (Staples): ‘Alles in het teken van de klantbeleving’

  Staples, wereldmarktleider in kantoorbenodigdheden, is erin geslaagd om stenen winkels en e-commerce succesvol te combineren. Tegen de achtergrond van de snelle ontwikkeling van digital marketing, bouwt Staples een centrale Europese organisatie, compleet met virtuele teams. ‘Voor mij is dit een snoepwinkel.’
 • Nieuws

  Aanwezige talenten zijn sleutel tot innovatie

  Bedrijven moeten meer innoveren en zichzelf opnieuw uitvinden. Dit zorgt voor waardetoevoeging. Maar de traditionele bedrijfsmodellen, procedures en routines worden niet losgelaten en staan innovatie dus in de weg. Ook wordt aanwezig talent onvoldoende gekoesterd.

  17 september 2014
  Door: 
  Jorien Leendertse
 • Nieuws

  LinkedIn-groep HR Praktijk passeert 10.000 leden grens

  De LinkedIn-groep HR Praktijk professionals heeft onlangs de mijlpaal van 10.000 leden gepasseerd. Als beloning kan het 10.000ste lid, Nicole Bannink, Personeelsfunctionaris bij Van Doren Engineers, gratis deelnemen aan het HR Praktijk Diner in Hotel Krasnapolsky.

  15 september 2014
  Door: 
  Ella Beentjes
  Topic: 
 • Opinie

  De HR-afdeling verdwijnt!

  Bernard Marr, een bekende spreker en goeroe op HR-gebied, betoogde onlangs in een column dat organisaties geen HR-afdeling meer nodig hebben. En hij heeft gelijk! De HR-afdeling gaat verdwijnen!
  11 september 2014
  Topic: 
 • Opinie

  Hoe HR Analytics de wereld van de wervingen verandert

  Tegenwoordig kan je tal van geavanceerde wervingsalgoritmes gebruiken waarmee je met succes de eigenschappen kan voorspellen van sollicitanten die het in die welbepaalde functie goed zouden doen. Zo kan je HR Analytics inzetten om de elementen van succesvolle wervingen te bepalen. Voorspellende HR Analytics kan ervoor zorgen dat je bedrijf over heel wat talent en zakelijke voordelen beschikt, maar ook dat er efficiënter wordt gerecruteerd en dat werknemers het bedrijf minder snel verlaten.
  11 september 2014
  Topic: 
 • download

  10 redenen om te kiezen voor e-HRM in de cloud

  Volgens recent onderzoek (2014) van Deloitte is 60% van de HR-eindverantwoordelijken ontevreden over de mate waarin hun huidige HR-systemen up-to-date, gebruikersvriendelijk en mobiel toegankelijk zijn.
  10 september 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  'HRM als geweten van FM'

  Met de opkomst van Het Nieuwe Werken is niet alles meer zo vanzelfsprekend als het was. Waar Facility Management (FM) en Human Resource Management (HRM) eigenlijk altijd worden gezien als twee afzonderlijke eilandjes, blijkt dat er juist een grote mate van overlapping tussen beiden is en dat ze meer verweven zijn dan menigeen zou denken. Waar begint FM en houdt HRM op? En andersom?

  9 september 2014
  Door: 
  Joyce Guldemond
 • Nieuws

  5 miljoen voor fittere medewerkers

  Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken stelt vijf miljoen euro beschikbaar voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. Asscher wil dit bedrag investeren in werknemers om ze tot aan hun pensioen fit te houden voor de arbeidsmarkt. Dit blijkt uit een bericht op NUzakelijk.nl.

  9 september 2014
 • Opinie

  5 sleutelrollen voor het creëren van engagement

  Manager klinkt als een functie op zich, maar onder deze titel kunnen verschillende ‘rollen’ worden uit gevoerd. Elke rol biedt andere mogelijkheden voor HR en belangrijke lessen voor de manager. In dit artikel verkennen wij de vijf belangrijkste rollen die de manager kan aanwenden om op een hoge prestatiecultuur verder te bouwen en deze te behouden. Ook wordt er gekeken hoe deze rollen kunnen dienen als strategische hefboom voor HR om werknemersbetrokkenheid op te vergroten en in stand te houden.
  8 september 2014

Partners