HR Strategie topics

Strategische HR-onderwerpen voor de
top in HR-management. Geselecteerd
door de redactie van HR Strategie.

Vijf belangrijke voordelen van HR-analytics

Vijf voordelen van HR-analytics die voortvloeien uit de aanpak van de HR-baas van Google, Laszlo Bock.

★ HR Challenge: Laatste kans op finaleplaats! ★

De aller-, allerlaatste ronde van de HR Challenge is gestart! Dus speel direct mee en maak kans op een plek in de finale.

HR-analytics: Hoe formuleer je de business vraag?

In het kader van HR-analytics is het formuleren van een relevante, helder geformuleerde businessvraag belangrijk.

U bent als HRM’er weer zeer gewild

De totale vraag naar HR-professionals is het afgelopen kwartaal met 39 procent gestegen ten opzichte van vorig jaar.

Pas talent management toe op alle werknemers

Een focus op de talenten van alle werknemers heeft positieve gevolgen voor zowel het individu als de organisatie.
1
2
3
4
5

Actueel

 • Nieuws

  Oudere werklozen leveren salaris in als ze weer aan het werk komen

  Vooral werkloze ouderen leveren salaris in als ze weer een baan vinden. Zij gaan er gemiddeld 9 procent op achteruit. In sommige beroepsgroepen leveren hoogopgeleide ouderen bijna een kwart in. Het gaat er daarbij niet alleen om dat er meer werkzoekenden dan banen zijn. In de ict bijvoorbeeld gaat het om een kwalitatieve mismatch. Dat en meer blijkt uit onderzoek van het UWV geïnitieerd door de Volkskrant.

  2 oktober 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Slecht zicht op vraag naar arbeid

  We hebben slecht zicht op de vraag naar arbeid. Daardoor is het moeilijk om effectief beleid te ontwikkelen voor de arbeidsmarkt, het onderwijs en de sociale zekerheid. Dat stelt arbeidssocioloog Peter Donker van Heel in zijn proefschrift, waarop hij op vrijdag 9 oktober 2015 hoopt te promoveren aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij stelt een aantal maatregelen voor om het zicht op de arbeidsmarkt te verbeteren.

  2 oktober 2015
  Door: 
  -
 • Achtergrond

  'E-HRM is winst voor medewerker, manager én HR'

  Mohamed Amri is er van overtuigd dat e-HRM nog veel meer kan gaan betekenen voor organisaties dan op dit moment het geval is. Voor de HR-professional biedt e-hrm de mogelijkheid om tijd vrij te maken voor de echt inhoudelijk zaken en voor de lijnmanager betekent e-HRM veel meer inzicht: “e-hrm en Self Service oplossingen voor medewerker en managers gaan organisaties echt helpen om afdelingen tot hogere niveaus te bewegen.”
  Topic: 
 • Nieuws

  Wetenschap vreest uittocht toptalent naar buitenland

  Steeds vaker dreigen topwetenschappers ons land te verruilen voor een positie in het buitenland. Daarvoor waarschuwen Frank den Hollander van de bèta-adviesraad van wetenschapsacademie KNAW en Frank Baaijens van de Technische Universiteit Eindhoven in de Volkskrant.

  1 oktober 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • download

  Infotheek digitaliseert talentmanagement en performance management

  Infotheek werkt samen met Raet aan het digitaliseren van talentmanagement en performance management. Infotheek heeft talenten nu beter in beeld en kan medewerkers passende groeikansen bieden.
  30 september 2015
 • Opinie

  Kan uw HR-afdeling de HR-trends bijbenen?

  Het personeelsbestand van bedrijven ziet er anno 2015 anders uit dan een eeuw geleden. Grote veranderingen in de demografie hebben ervoor gezorgd dat werkplekken nu anders gevuld worden van een relatief kleine groep millennials tot aan de oudste baby boomers. De werkplek is ook aan verandering onderhevig met de toegenomen mobiliteit en HR doet er alles aan om deze trend bij te kunnen houden. Toch blijkt uit het 2015 Global Human Capital Trends report dat slechts 22 procent van de leidinggevenden er vertrouwen in heeft dat HR meegroeit met het veranderde personeelsbestand. Er valt dus nog een flinke slag te maken. Maar met welke trends moet een HR-afdeling vandaag de dag rekening houden?
  30 september 2015
 • Nieuws

  Nieuwe portal ondersteunt 100.000 banen-belofte

  Om de in het sociaal akkoord gedane belofte 100.000 banen voor mensen met een arbeidsbeperking kracht bij te zetten, hebben werkgevers de website opnaarde100.000.nl gelanceerd.

  30 september 2015
  Door: 
  Lianne Bouman
 • Nieuws

  Asielzoeker onder voorwaarden in dienst nemen

  U mag een asielzoeker 24 weken per jaar in dienst nemen. Dit mag alleen als ze niet uitzetbaar zijn en langer dan zes maanden worden opgevangen door het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) of door een gemeente.

  29 september 2015
  Door: 
  Lianne Bouman
 • Nieuws

  Gebrek aan kennis staat doorbraak zakelijk autodelen in de weg

  De grootste belemmering voor een grootschalige doorbraak van zakelijk autodelen is niet de technologie, maar onvoldoende inzicht in wat werknemers echt belangrijk vinden. Dat blijkt uit een onderzoek van Mobility Mixx onder 1100 gebruikers van zakelijke deelauto’s.

  28 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk
 • Nieuws

  Bedrijven halen weinig voordeel uit beschikbare informatie

  Slechts vier procent van de westerse bedrijven is volledig in staat waarde te putten uit de informatie waarover zij beschikken. Van de overige bedrijven beschikt 36 procent niet over de benodigde middelen en vaardigheden die hiertoe nodig zijn. Mede als gevolg hiervan haalt 43 procent van de ondervraagde Europese en Noord-Amerikaanse bedrijven weinig voordeel uit zijn informatie. Daarnaast weet 23 procent zelfs geen enkel voordeel uit bedrijfsinformatie te putten. Dit blijkt uit een onderzoek van informatiemanager Iron Mountain en adviesbureau PwC onder 1800 Europese en Noord-Amerikaanse zakelijke leiders, van middelgrote bedrijvenen grote organisaties.

  28 september 2015
  Door: 
  Jesper van Wijk

Partners