AFAS | HRM-software

Als HR-manager bent u veel tijd kwijt met administratieve taken, zoals het verwerken en registreren van verlofbriefjes en ziekmeldingen. Daardoor komt u bijna niet toe aan de core business van uw vak: persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling en coaching van uw medewerkers. En dat zijn nu juist de mooie kanten van uw vak!

Met de HRM en Payroll software van AFAS automatiseert u gemakkelijk veel administratieve werkzaamheden. Werkt verdampt door gebruik van Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS). Medewerkers kunnen zelf online verlof aanvragen, verzuim registreren en mutaties doorvoeren. Managers accorderen online onkostendeclaraties, inkoopfacturen en hebben altijd en overal toegang tot  stuurinformatie door middel van cockpits. Download nu de brochure "7 effecten van HRM Software".

Uw voordelen van AFAS HRM software

 • Eenmalige vastlegging, geen losse systemen
 • Een verlaagde administratieve werkdruk
 • Tijd voor advies, beleid en de menselijke factor
 • Inzicht in kritische ken- en stuurgetallen
 • Overzichtelijke management rapportage
 • Besparing van geld, tijd en papier

Kortom: inzicht, overzicht en grip op uw HR-processen.

Jan Jaap Boskaljon over de voordelen van e-HRM

Wat levert e-HRM software van AFAS u op?


Artikelen (16)

 • Opinie

  Op zoek naar de meerwaarde van HR

  Twijfel jij er wel eens aan of HR van (meer)waarde is voor jouw organisatie? Nee? In de praktijk blijkt dat HR-professionals daar zelf wél eens over twijfelen. Sterker nog, uit een peiling van AFAS Software onder diverse HR-professionals blijkt dat ze zelfs regelmatig worstelen met het leveren van meerwaarde aan hun organisatie.
  28 juli 2014
  Topic: 
 • Nieuws

  5 knelpunten bij sollicatieprocedures

  De grote hoeveelheid administratieve handelingen is het belangrijkste knelpunt bij sollicitatieprocedures, zo blijkt uit onderzoek van AFAS Software. Op basis van interviews met klanten, medewerkers en HR-managers heeft het bedrijf de vijf belangrijkste knelpunten in sollicitatieprocedures bij bedrijven in kaart gebracht.

  24 april 2014
  Door: 
  Ella Beentjes
 • Nieuws

  e-HRM helpt HR zelfsturende teams te faciliteren

  Een papierarme, digitale organisatie, een plat organigram, single sign-on, e-HRm, een centraal voorportaal: het zijn stuk voor stuk facetten die helpen zelfsturende teams tot een succes te maken. Er zijn echter nog maar weinig zorginstellingen in Nederland die al zover zijn.

  2 april 2014
  Topic: 
 • Opinie

  Intranet als Facebook van jouw organisatie

  Met de lepel van mijn muesli-ontbijtje in de ene hand en de iPhone in de andere, scroll ik aandachtig door het nieuwsoverzicht van Facebook. Het vertelt mij alles over de stand van zaken in mijn persoonlijke omgeving. Nog voor ik mijn schaaltje muesli heb leeggegeten, ben ik op de hoogte van alles wat er te weten valt over mijn Facebookvriendjes: van hysterische concertfoto’s, restaurantbezoekjes, tropische vakantiekiekjes en tuinverbouwingen tot aan alle wijzigingen in de relationele sfeer en de mazelenuitbarsting op het gezicht van mijn nichtje; ik ben volledig op de hoogte.
  20 januari 2014
  Topic: 
 • Opinie

  Ik wens je: betrokken medewerkers

  Hoe creëer je betrokkenheid onder medewerkers en hoe zorg je ervoor dat ze bevlogen zijn in hun werk? Volgens de managementboeken zijn vooral een duidelijke visie, inspirerend leiderschap en vertrouwen in medewerkers belangrijk. Toch blijkt het in de praktijk bijzonder lastig om die gewenste betrokkenheid te creëren. Er is namelijk geen gadget, tool of personeelsuitje dat zorgt voor meer betrokkenheid, maar hoe bereik je die dan wel?
  4 december 2013
 • Achtergrond

  e-HRM verbindt collega’s en afdelingen

  Voorheen was de HR-administratie alleen inzichtelijk voor de HR-afdeling. Tegenwoordig is het mogelijk om via e-HRM de hele organisatie te betrekken bij het HR-proces. Dit bespaart iedereen tijd en de organisatie veel geld. Een belangrijk bijkomend voordeel is dat e-HRM collega’s en afdelingen met elkaar verbindt.
  Topic: 
 • Opinie

  e-HRM professionaliseert HRM

  Goed nieuws voor de afdeling HR! De kreet ‘E-HRM professionaliseert HR’ lijkt te mooi om waar te zijn, maar dat is het niet! Dit mogen we concluderen na een aantal jaren waarin E-HRM zich van geboorte tot vroege puberteit heeft ontwikkeld.
  6 november 2013
  Topic: 
 • Opinie

  De kracht van e-HRM is verbinden

  Vorige week heb ik als docent les mogen geven aan studenten van de HR Summerschool. Deze ‘eager beavers’ staan op het punt af te studeren. Of snuffelen sinds kort rond op de arbeidsmarkt en overbruggen met HR Summerschool het kennisgat tussen school en de praktijk. ‘Bridging the gap’, zoals HR Community, de initiatiefnemer van de zomeropleiding, het noemt. En die gap bleek groter dan verwacht.
  13 augustus 2013
  Topic: 
  1 favoriet
 • Opinie

  Kweken van draagvlak voor e-HRM is ‘Old School’

  Het ‘kweken van draagvlak’ is een openlijke motie van wantrouwen richting ‘de manager’. Het gaat niet om draagvlak, maar om verbinding. Dé grote fout die we in het verleden echter hebben gemaakt, is dat we onze mensen op de vloer en de managers hebben onderschat. Door nu al ervoor te zorgen dat e-HRM de mensen in uw organisatie verbindt, zal dat ook in de toekomst zo zijn.
  6 augustus 2013
  Topic: 
 • Nieuws

  e-HRM: hoe creëer je draagvlak voor Manager Self Service?

  Hoe creëer je draagvlak voor Manager Self Service (MSS) binnen e-HRM? HR Projectleider en e-HRM-deskundige Hans Hoogendoorn geeft vijf praktische tips.

  24 juli 2013
  Door: 
  Hans Hoogendoorn
  Topic: 
  1 favoriet

Pagina's

Cases (2)

 • Oog voor optimalisatie HR-processen

  Het economisch tij in Nederland lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. De zorg moet echter nog door een zure appel heen. Ingrijpende hervormingen staan op stapel die de stijgende zorgkosten als gevolg van de vergrijzing het hoofd moeten bieden. Er moet bezuinigd worden, efficiënter worden gewerkt. Dat dit niet ten koste van de kwaliteit hoeft te gaan maar daaraan juist kan bijdragen, laat de HR-automatisering van de Antonius Zorggroep in Friesland zien.
 • Neckermann.com is nu totaal digitaal

  Het Zeeuwse e-commerce bedrijf Neckermann.com wilde graag een interne efficiencyslag maken. Dat lukte prima met HRM/Payroll van AFAS. Het leverde veel op in de vorm van besparingen, meer inzicht én een cultuuromslag. Want ‘kan niet’ bestaat niet meer bij Neckermann.com.

Downloads (10)

 • download

  HR over de schutting?

  ‘Managers werken onvoldoende mee aan de plannen die we vanuit HR uitrollen.’ ‘HR gooit steeds weer nieuwe dingen bij ons over de schutting.’ Deze discussie komt u vast bekend voor. HR is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, maar kan bij de uitvoering niet zonder medewerking van (lijn)managers. Sterker, bij het aansturen en ontwikkelen van medewerkers worden veel HR-taken nadrukkelijk ‘in de lijn’ gelegd. Met name dit laatste leidt bij heel wat managers weer tot de nodige frustratie en soms zelf ronduit tot onbegrip.
  5 september 2014
  Topic: 
 • download

  Terug naar de mens

  Als HR-professional heb jij iets met mensen. Je vindt het leuk om medewerkers te begeleiden en te ontwikkelen om zo het potentieel in jouw organisatie volledig te benutten. Het is je passie! Daarom heb je immers voor het vak gekozen, toch? Maar gaandeweg ben je met iets in contact gekomen dat administratie heet... En sommige HR-professionals zijn daar zo druk mee, dat ze zijn geloven dat het om de administratie gaat en niet om mensen.
  20 mei 2014
  Topic: 
 • download

  Organiseren in 2023

  Er bestaat een algemeen beeld over generatie-Y: Ze willen thuis werken, veel vrijheid en op afstand communiceren. Is dat wel zo? Hoe willen zij zelf eigenlijk werken?
  2 maart 2014
  Topic: 
 • download

  Het faciliteren van zelfsturende teams

  Je kunt geen krant openslaan of je leest over de transitie in de zorg. De veranderingen die op stapel staan, komen in het kort neer op meer doen met minder. De zorg moet efficiënter en rondom de cliënt georganiseerd worden.
  2 maart 2014
  Topic: 
 • download

  De 5 effecten van e-HRM

  E-HRM; de HR-afdeling kan bijna niet meer om deze term heen. De vakbladen en digitale platforms staan er vol van. Zelf bent u er net mee aan de slag of wilt u er graag mee aan de slag.
  1 maart 2014
  Topic: 
 • download

  7 effecten van AFAS Software

  Als u nieuwe software aanschaft voor de personeels- en salarisadministratie, wilt u geen concessies doen. Het pakket moet flexibel zijn, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en het moet u helpen geld en tijd te besparen. Daarom biedt AFAS u één geïntegreerd softwarepakket dat voldoet aan al deze eisen. Sterker nog, wij bieden u meer dan dat. Lees in deze brochure over de 7 effecten van AFAS HRM/Payroll-software op uw organisatie en medewerkers en verbaas u over de vele voordelen die het pakket biedt.
  27 november 2013
  Topic: 
 • download

  Payroll, zelf doen of uitbesteden?

  Voert uw onderneming de payroll binnenshuis uit of wordt dit aan een externe partij uitbesteed ? Dit is geen makkelijke keuze om te maken, helemaal omdat de praktijk niet zo zwart-wit hoeft te zijn als alles zelf doen of volledig uitbesteden.
  14 november 2013
  Topic: 
 • download

  Download: Medewerkers met schulden

  We verkeren in een financiële crisis. Deze economische situatie heeft z’n weerslag op ieder persoonlijk. Ongeveer 720.000 mensen in Nederland hebben schulden.
  4 oktober 2013
  Topic: 
 • download

  Digiboek 'e-HRM=fun'

  HR Strategie heeft in samenwerking met AFAS Software voor u 'e-HRM=fun' samengesteld. In dit handige boek krijgt u tips aangereikt van specialisten en laten HR-professionals zien hoe zij e-HRM succesvol in de praktijk hebben gebracht.
  15 mei 2013
  Topic: 
 • download

  Download: E-HRM brengt fun in organisatie!

  E-HRM wordt bij organisaties vaak ingevoerd vanwege efficiency en kostenbesparing. Daarmee wordt e-HRM als tool echter schromelijk tekort gedaan.
  28 januari 2013
  Topic: 

Producten bij deze cases

 • Als u nieuwe software aanschaft voor de personeels- en salarisadministratie, wilt u geen concessies doen. Het pakket moet flexibel zijn, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en het moet u helpen geld en tijd te besparen. Daarom biedt AFAS u één geïntegreerd softwarepakket dat voldoet aan al deze eisen. Sterker nog, wij bieden u meer dan dat.

Producten (1)

 • Als u nieuwe software aanschaft voor de personeels- en salarisadministratie, wilt u geen concessies doen. Het pakket moet flexibel zijn, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en het moet u helpen geld en tijd te besparen. Daarom biedt AFAS u één geïntegreerd softwarepakket dat voldoet aan al deze eisen. Sterker nog, wij bieden u meer dan dat.