AFAS | HRM-software

22_overafas.jpg?itok=spb4lIIY

Als HR-manager bent u veel tijd kwijt met administratieve taken, zoals het verwerken en registreren van verlofbriefjes en ziekmeldingen. Daardoor komt u bijna niet toe aan de core business van uw vak: persoonlijke ontwikkeling, loopbaanontwikkeling en coaching van uw medewerkers. En dat zijn nu juist de mooie kanten van uw vak!

Met de HRM en Payroll software van AFAS automatiseert u gemakkelijk veel administratieve werkzaamheden. Werkt verdampt door gebruik van Employee Self Service (ESS) en Manager Self Service (MSS). Medewerkers kunnen zelf online verlof aanvragen, verzuim registreren en mutaties doorvoeren. Managers accorderen online onkostendeclaraties, inkoopfacturen en hebben altijd en overal toegang tot  stuurinformatie door middel van cockpits. Download nu de brochure "7 effecten van HRM Software".

Uw voordelen van AFAS HRM software

 • Eenmalige vastlegging, geen losse systemen
 • Een verlaagde administratieve werkdruk
 • Tijd voor advies, beleid en de menselijke factor
 • Inzicht in kritische ken- en stuurgetallen
 • Overzichtelijke management rapportage
 • Besparing van geld, tijd en papier

Kortom: inzicht, overzicht en grip op uw HR-processen.

Jan Jaap Boskaljon over de voordelen van e-HRM

Wat levert e-HRM software van AFAS u op?


Artikelen (28)

 • Achtergrond

  Talent management: 'HR Professional wordt kennismakelaar'

  Ingrid Kerr begrijpt wel dat het onderwerp Talent Management in de top 3 van voornaamste topics voor de komende jaren is beland. Waar in de boardroom vaak nog wordt gedacht dat het talent door de crisis voor het oprapen ligt, zien de meeste HR professionals al lang aankomen wat de consequenties zijn van de vergrijzing en de dalende beroepsbevolking.
 • Achtergrond

  'E-HRM is winst voor medewerker, manager én HR'

  Mohamed Amri is er van overtuigd dat e-HRM nog veel meer kan gaan betekenen voor organisaties dan op dit moment het geval is. Voor de HR-professional biedt e-hrm de mogelijkheid om tijd vrij te maken voor de echt inhoudelijk zaken en voor de lijnmanager betekent e-HRM veel meer inzicht: “e-hrm en Self Service oplossingen voor medewerker en managers gaan organisaties echt helpen om afdelingen tot hogere niveaus te bewegen.”
  Topic: 
 • Nieuws

  Hoe en waar excelleer jij?

  Medewerkers vragen flexibiliteit en keuzevrijheid. Managers vragen optimale inzetbaarheid en gemotiveerde mensen. Aandeelhouders willen efficiency en ROI. Uit de omgeving klinkt een roep om transparantie en verantwoordelijkheid. HR-managers worden gedwongen keuzes te maken en prioriteiten te stellen.

  23 september 2015
 • Nieuws

  HR-professional heeft weinig concrete ambities

  De ambities van HR-professionals op langere termijn zijn weinig concreet. Het merendeel heeft nog geen precieze ideeën over zijn of haar carrière in de toekomst. Dat blijkt uit de HR-scan van AFAS Software onder ruim 600 HR-professionals.

  26 mei 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Wat is de toekomst van HR?

  Hoe zien de organisatie en medewerker van de toekomst eruit? En wat betekent dit voor HR als functie? Tijdens een rondetafelgesprek na afloop van de Beter Ondernemen Show afgelopen maand werd hierover gediscussieerd tussen Peter van Uhm, Bas van der Veldt, Bart Hufen en Peter van den Hout onder leiding van presentator Bas Westerweel.

  22 april 2015
  Topic: 
 • Nieuws

  Gamification Guru Bart Hufen over werkgeverschap 2020

  De laatste spreker op het tapijt tijdens De Beter Ondernemen Show is Bart Hufen, oprichter van BrandNewGame. Nadat hij ontslagen was en het uit was met zijn vriendin, heeft hij een boek geschreven over games. Daarna ging het snel. Hij maakt games voor het bedrijfsleven. Hufen: “Gamen is met doelstellingen werken, obstakels overkomen, besluiten nemen. Je doet praktijkervaring op, want playing is practice. En exploration is experience. Kom dan ook zo snel mogelijk met een product. Al doende kun je het aanpassen.”

  26 maart 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  Googler Robert-Jan van Berckel over werkgeverschap 2020

  Onder leiding van Bas Westerweel deelden drie uiteenlopende sprekers hun visie op werkgeverschap 2020 tijdens De Beter Ondernemen Show. Een daarvan was Robert-Jan van Berckel, HR Business Partner Benelux bij Google. ‘We werken veel met grote teams, dan kun je niet micromanagen’

  26 maart 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Nieuws

  De BoShow: Peter van Uhm over de werkgever 2020

  Een DJ introduceerde de gasten. Bas Westerweel zat als gastheer achter een desk, de gasten op de chesterfieldbank. In de zaal zaten 250 HR-professionals voorzien van een Like-hand van piepschuim. En een microfoon in de vorm van een bal werd zo nu en dan de zaal ingegooid. Een mix van RUR, The Late Night Show en College Tour, welkom bij de 1e editie van De Beter Ondernemen Show, met als thema Werkgeverschap van de toekomst.

  24 maart 2015
  Door: 
  Mariel Hovemann
 • Achtergrond

  'Geef mensen de ruimte en stimuleer ze om dingen uit te proberen'

  Robert-Jan van Berckel is Senior HR business partner bij Google. Hij gaat in op de vraag wat de voornaamste eigenschappen voor bedrijf én medewerkers zijn in de organisatie van de toekomst. In hoeverre is Google een blauwdruk voor die organisatie van de toekomst? “De openheid en de transparantie en de samenwerkingsbereidheid die we bij Google intern hebben is uniek.”
 • Achtergrond

  Peter van Uhm: 'Echte loyaliteit is drie keer nee durven zeggen tegen de baas'

  Voormalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm heeft een heldere en uitgesproken mening over leiderschap. Een leider moet rust scheppen. En: “Uiteindelijk draait het allemaal om vertrouwen. Je zult ze de kost geven die vertrouwen controleren.”

Pagina's

Cases (2)

 • Oog voor optimalisatie HR-processen

  Het economisch tij in Nederland lijkt de weg omhoog te hebben gevonden. De zorg moet echter nog door een zure appel heen. Ingrijpende hervormingen staan op stapel die de stijgende zorgkosten als gevolg van de vergrijzing het hoofd moeten bieden. Er moet bezuinigd worden, efficiënter worden gewerkt. Dat dit niet ten koste van de kwaliteit hoeft te gaan maar daaraan juist kan bijdragen, laat de HR-automatisering van de Antonius Zorggroep in Friesland zien.
 • Neckermann.com is nu totaal digitaal

  Het Zeeuwse e-commerce bedrijf Neckermann.com wilde graag een interne efficiencyslag maken. Dat lukte prima met HRM/Payroll van AFAS. Het leverde veel op in de vorm van besparingen, meer inzicht én een cultuuromslag. Want ‘kan niet’ bestaat niet meer bij Neckermann.com.

Downloads (11)

 • download

  De toekomst van HR - Experts en professionals aan het woord

  Wat zijn de belangrijkste HR-topics nu en over 5 jaar? En hoe gaan HR-professionals met deze ontwikkelingen om?
  26 maart 2015
  Topic: 
 • download

  HR over de schutting?

  ‘Managers werken onvoldoende mee aan de plannen die we vanuit HR uitrollen.’ ‘HR gooit steeds weer nieuwe dingen bij ons over de schutting.’ Deze discussie komt u vast bekend voor. HR is verantwoordelijk voor het personeelsbeleid, maar kan bij de uitvoering niet zonder medewerking van (lijn)managers. Sterker, bij het aansturen en ontwikkelen van medewerkers worden veel HR-taken nadrukkelijk ‘in de lijn’ gelegd. Met name dit laatste leidt bij heel wat managers weer tot de nodige frustratie en soms zelf ronduit tot onbegrip.
  5 september 2014
  Topic: 
 • download

  Terug naar de mens

  Als HR-professional heb jij iets met mensen. Je vindt het leuk om medewerkers te begeleiden en te ontwikkelen om zo het potentieel in jouw organisatie volledig te benutten. Het is je passie! Daarom heb je immers voor het vak gekozen, toch? Maar gaandeweg ben je met iets in contact gekomen dat administratie heet... En sommige HR-professionals zijn daar zo druk mee, dat ze zijn geloven dat het om de administratie gaat en niet om mensen.
  20 mei 2014
  Topic: 
 • download

  Organiseren in 2023

  Er bestaat een algemeen beeld over generatie-Y: Ze willen thuis werken, veel vrijheid en op afstand communiceren. Is dat wel zo? Hoe willen zij zelf eigenlijk werken?
  2 maart 2014
  Topic: 
 • download

  Het faciliteren van zelfsturende teams

  Je kunt geen krant openslaan of je leest over de transitie in de zorg. De veranderingen die op stapel staan, komen in het kort neer op meer doen met minder. De zorg moet efficiënter en rondom de cliënt georganiseerd worden.
  2 maart 2014
  Topic: 
 • download

  De 5 effecten van e-HRM

  E-HRM; de HR-afdeling kan bijna niet meer om deze term heen. De vakbladen en digitale platforms staan er vol van. Zelf bent u er net mee aan de slag of wilt u er graag mee aan de slag.
  1 maart 2014
  Topic: 
 • download

  7 effecten van AFAS Software

  Als u nieuwe software aanschaft voor de personeels- en salarisadministratie, wilt u geen concessies doen. Het pakket moet flexibel zijn, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en het moet u helpen geld en tijd te besparen. Daarom biedt AFAS u één geïntegreerd softwarepakket dat voldoet aan al deze eisen. Sterker nog, wij bieden u meer dan dat. Lees in deze brochure over de 7 effecten van AFAS HRM/Payroll-software op uw organisatie en medewerkers en verbaas u over de vele voordelen die het pakket biedt.
  27 november 2013
  Topic: 
 • download

  Payroll, zelf doen of uitbesteden?

  Voert uw onderneming de payroll binnenshuis uit of wordt dit aan een externe partij uitbesteed ? Dit is geen makkelijke keuze om te maken, helemaal omdat de praktijk niet zo zwart-wit hoeft te zijn als alles zelf doen of volledig uitbesteden.
  14 november 2013
  Topic: 
 • download

  Download: Medewerkers met schulden

  We verkeren in een financiële crisis. Deze economische situatie heeft z’n weerslag op ieder persoonlijk. Ongeveer 720.000 mensen in Nederland hebben schulden.
  4 oktober 2013
  Topic: 
 • download

  Digiboek 'e-HRM=fun'

  HR Strategie heeft in samenwerking met AFAS Software voor u 'e-HRM=fun' samengesteld. In dit handige boek krijgt u tips aangereikt van specialisten en laten HR-professionals zien hoe zij e-HRM succesvol in de praktijk hebben gebracht.
  15 mei 2013
  Topic: 

Pagina's

Producten bij deze cases

 • Als u nieuwe software aanschaft voor de personeels- en salarisadministratie, wilt u geen concessies doen. Het pakket moet flexibel zijn, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en het moet u helpen geld en tijd te besparen. Daarom biedt AFAS u één geïntegreerd softwarepakket dat voldoet aan al deze eisen. Sterker nog, wij bieden u meer dan dat.

Producten (1)

 • Als u nieuwe software aanschaft voor de personeels- en salarisadministratie, wilt u geen concessies doen. Het pakket moet flexibel zijn, gebruiksvriendelijk, betaalbaar en het moet u helpen geld en tijd te besparen. Daarom biedt AFAS u één geïntegreerd softwarepakket dat voldoet aan al deze eisen. Sterker nog, wij bieden u meer dan dat.